Groningen City Running
Runningtours 

Over mij

14 jaar geleden begonnen met hardlopen nadat ik eerder altijd actief veld en zaalvoetballer was. Het eerste jaar langzaam begonnen en het aantal kilometers steeds een beetje verder uitgebreid. Na een jaartje was de eerste uitdaging om 10 kilometer achter elkaar te kunnen rennen achterhaald en heb ik mijn eerste halve marathon gelopen. Ik ren ook regelmatig met mijn trouwe viervoeter Kim, een bordercollie van 7,5 jaar. Samen hebben we al heel wat kilometers afgelegd.  

Inmiddels is mijn hardloop hobby een beetje overgegaan in een verslaving en heb ik inmiddels  21 marathons in verschillende steden en eilanden gerend. In 2016 heb ik 1 van mijn leukste uitdagingen gedaan, waar ik nog steeds hele goede herinneringen aan bewaar. In 12 dagen het Pieterpad gerend, van de Pietersberg in Maastricht naar Pieterburen in de provincie Groningen. Dit was een tocht van 520 kilometer, welke ik eerder ook al te voet had afgelegd. Zie verder onder tabje Pieterpad. Ik heb de afgelopen jaren dan ook aardig wat hardloopschoenen versleten en zo'n 25.000  tot 30.000 kilometers rennend afgelegd

Start van het Pieterpad bij het startpunt september 2016

In 2008 meegeholpen met de oprichting van loopgroep de Eemsmondrunners en hiervan ook 10 jaar in het bestuur gezeten. Hier ook veel loopjes e.d. (mede) georganiseerd waaronder,  aantal bevrijdingsvuur estafette's, duurlopen voor meerdere clubgenoten ter voorbereiding op marathon's op verschillende terreinen. Een garbage run als training met de groep, om rennend de omgeving te verlossen van zwerfafval.

Het bestuur heb ik vorig jaar verlaten omdat ik het na 10 jaar welletjes vond, daarnaast omdat ik me op Groningen City Running wilde concentreren. 

Verder ben ik  actief geweest voor de Eemsmondloop, waarvan  ik in het bestuur heb gezeten.

Verder heb ik een groot aandeel gehad in het bedenken en realiseren  van de aanleg van  een 4 mijl parcours in de gemeente Eemsmond. Dit om meer mensen te stimuleren te gaan hardlopen. Zie ook  onder  https://www.eemsmondrunners.nl tab 4 mijl.

In 2018 een hardloop/zeilweekend georganiseerd op de waddeneilanden. Hiervoor een zeilboot gecharterd en met 20 personen zeilend en hardlopend Vlieland en Terschelling aangedaan.

Daar ik het leuk vind om steeds nieuwe routes te bedenken en die dan vervolgens wil rennen met of zonder loopmaatjes had ik ook bedacht dat het leuk zou zijn om een tocht door Groningen uit te zetten. Ik had bij de VVV 3 verschillende wandelroutes gekocht en van deze 3 routes een route gemaakt, die ook hardlopend leuk om te doen was. Deze route had ik  inmiddels een paar keer gedaan en kwam erachter hoe leuk het was om ook andere mensen rennend de mooie plekken van de stad te laten zien. Later kwam ik erachter dat er steeds meer steden zijn waar dergelijke tours al gehouden werden. Inmiddels heb ik nu ook al een aantal steden zo verkend, waaronder Edinburgh, Amsterdam en Maastricht. Ik besloot zelf ook te gaan kijken of er mogelijkheden waren om voor een deel van mijn hobby mijn werk te kunnen maken. Mede hierom ook afgereisd naar Amsterdam en Maastricht om daar een tour mee te rennen om  zo rennend de stad te verkennen en ook om zoveel mogelijk informatie te verzamelen.

Nu is het moment aangekomen waarop ik Groningen City Running  ga starten en ga proberen zoveel mogelijk mensen op een leuke, gezellige en sportieve manier kennis te laten maken met  de mooiste bekende en onbekende plekken in de  stad Groningen. 


Met sportieve Groet,


Richard van der Werff