Groningen City Running
Runningtours 

Augustus weer een aantal leuke running tours gegeven:


runningtour++ 160820
runningtour 02082020 middag
runningtour ++ middag 16082020
running met Kim
runningtour 02082020
runningtour 02082020morgen
runningtour 23082020
Runningtour 31072020


Interview door Johan Staal in de Ommelander Courant van maandag 10 augustus.

Trots en blij was ik met deze reportage in de Ommelander Courant, nadat ik een paar week eerder met de reporter van de O.C. een City Walk gemaakt had. Onderweg veel over de Stad verteld en over de werkzaamheden die ik doe voor de runningtours.


 1 augustus

Interview gegeven aan Elwin Blaas voor radio Noord en live in de uitzending geweest met een kort interview.

Rennende stadsgids: 'Zondagmorgen heb je het rijk alleen'


Schermafbeelding RTV Noord app 31072020 Schermafbeelding RTV Noord app 31072020

 

Richard van der Werff, de rennende stadsgids (Foto: Elwin Baas/RTV Noord)

Door de stad Groningen rennen en intussen ook nog wat leren over de historie om je heen. Dat is in een notendop het concept van Groningen Running City Tour van Richard van der Werff.

Samen met een deelnemer rent Van der Werff door Stad. 'Ik vertel wat over de geschiedenis en laat dingen zien. Intussen zijn we bezig met onze hobby: hardlopen.'

Stadsverkeer

Al valt dat niet altijd mee, in het dikwijls drukke stadsverkeer. 'Daarom doe ik het vooral zondagsmorgens om half tien, dan is het lekker rustig in de stad. Je komt wat halfdronken studenten tegen. Dan heb je eigenlijk de stad voor jezelf en kan je ook aardig doorlopen.'

'Maar je ritme stagneert inderdaad als je steeds stilstaat om wat te vertellen. Aan de andere kant: door het stilstaan is de tour ook voor beginners toegankelijk. Mensen kunnen weer op adem komen of een fotootje maken als ze willen.'

Hij heeft vaste routes van zeven en veertien kilometer, 'maar als mensen een rondje om het Paterswoldsemeer willen, dan kan dat ook'.

Marathons

Van der Werff - hij liep meer dan veertig marathons en rende in twaalf dagen het Pieterpad - zit bij loopgroep Eemsmondrunners in Uithuizermeeden. Hij zet regelmatig nieuwe routes uit, vaak ter voorbereiding op marathons.

'Ik vind het gewoon leuk om dingen uit te zoeken en routes te maken. Daar probeer je andere mensen dan ook enthousiast voor te maken.' 


Juli, toegevoegd aan www.runningtours.net Hier zijn van over de hele wereld runningtour organisaties bij aangesloten. Hier staat Groningen nu ook tussen op de wereldkaart.Juni, ter ere van 75 jaar bevrijding is er een tour speciaal voor deze gelegenheid bijgekomen. Deze tour staat geheel in het teken van Groningen tijdens de tweede wereldoorlog en de bevrijding ervan. Geef bij je boeking aan als je deze wilt boeken.

Inmiddels zijn hier al 2 running tours van gerend en 1 gewandeld.


Groningen City Running Tours gaan weer starten:

Coronavirus COVID 19 Het kabinet heeft onlangs de maatregelen rond de bestrijding van het coronavirus verder versoepeld. Per heden mag ook iedereen ouder dan 18 jaar weer buiten gaan sporten en bewegen, maar wel op 1,5 meter afstand van elkaar. Hierdoor willen en mogen wij ook weer runningtours gaan geven.
Om dit op een veilige, verantwoorde en volgens de nu wettelijk geldende regels en voorschriften te doen volgen we de richtlijnen van het NOCNSF. Voor de richtlijnen hiervan zie: https://nocnsf.nl/sportprotocol 

Om deel te mogen nemen aan een runningtour worden hierom de volgende regels gehanteerd:

 o  Deelnemers verklaren voor aanvang van een tour geen lichamelijke klachten te vertonen (zoals hoesten,       keelpijn,   koorts etc.).

o  De running tour gidsen en ook de deelnemers nemen de 1,5 meter regel in acht.

o  Tijdstip, locaties en routes van de running tours worden zo gekozen dat drukte en mensenmassa’s zo veel mogelijk worden vermeden. Hierdoor kan het zijn dat enkele anders in de tour voorkomende locaties niet bezocht zullen worden.

o  Er kunnen maximaal 2 deelnemers per tour deelnemen.

o  Betalingen alleen via overboeking.

o  De maatregelen kunnen worden aangepast, mocht daar aanleiding voor zijn.

o  De gids zal alles in het werk stellen om de deelnemers ondanks de Corona crisis een veilige, sportieve en onvergetelijke beleving te bezorgen. Maart tot heden, wegens het Corona virus geen running tours tot nader bericht....


Bedumer winterloop - 31 januari en 1 februari 2020 

Groningen City Running zet zich in voor de Bedumer winterloop, met dit geweldige evenement wordt geld ingezameld voor UMCG kanker research of het KWF. Onze inzet is het geven van 3 runningtours, waarvan de totale  opbrengst hiervan geschonken wordt aan de Bedumer winterloop. Naast deze 3 runningtours wordt er zaterdag ook meegerend vanaf Uithuizermeeden naar Bedum, waarbij het binnen de familie gesponsorde geldbedrag en de cheque na afloop in Bedum wordt overhandigd.

De opbrengst van de Bedumer winterloop is bijna €150.000 geworden. Als Groningen City Running zijn we blij en enthousiast dat we hier ook ons steentje aan bijgedragen hebben.  Tijdens de 3 City Run's is er €110,- bij elkaar gerend, wat op 1 februari is overhandigd tijdens een loop met de loopgroep Eemsmondrunners van Uithuizermeeden naar Bedum.


 

Groninger kampioenschap tafeltennis - 17 januari t/m 19 januari 2020

Groningen City Running sponsort het Groninger kampioenschap tafeltennis te Loppersum door 4 waardebonnen voor een running of een wandel  tour te schenken voor de verloting.